browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Det vidste du ikke om W&A3

Det vidste du ikke … :

  • Jeg var ikke helt sikker på, hvad omdrejningspunktet skulle være i bog 3, og besluttede mig derfor for at læse bl.a. mayaindianernes hellige bog Popol Vuh. Det var en rigtig god beslutning, for under læsningen blev jeg så grebet af fortællingen om prøvelsernes huse, at der slet ikke var nogen tvivl om, at de skulle spille en afgørende rolle i bogen.
  • Da jeg selv besøgte Mexico, var det som en del af en rundrejse, hvor jeg også kom til Guatemala. Begge steder er der helt fantastiske og spændende ruiner, og længe kunne jeg ikke beslutte mig for, om William og Athena skulle besøge Chichen Itza i Mexico eller Tikal i Guatemala. Længe troede jeg faktisk, at de ville ende op i Tikal, fordi Tikal har flere uudgravede ruiner og på en eller anden måde føltes mere  ‘adventure’-agtig, men ideen om, at der gemte sig noget under offersøen i Chichen Itza var alligevel for interessant til at jeg kunne droppe den. Jeg overvejede faktisk også at henlægge dele af handlingen til ruinerne i Palenque og/eller floden i Sumidero Canyon, hvor der er nogle meget interessante klippeformationer, som virkelig pirkede til min fantasi. Egentlig er det utroligt, at jeg nogensinde fik begrænset mig tilstrækkeligt til at skrive bogen 🙂
  • Der var netop på rundrejsen i Mexico og Guatemala, at jeg mødte de to personer, der har givet navne til Barb(ara) og Stan. De var nogle meget søde canadiere, som gerne ville byde på pandekager, hvis jeg en dag skulle finde på at lægge vejen forbi Canada … Det bliver jeg helt sikkert nødt til at gøre en dag!