browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hvorfor gjorde jeg ikke … ?

Når man skriver en serie som William & Athena, skal der laves rigtig meget research, og en fantastisk måde at gøre det på, er naturligvis at rejse de steder hen, som William og Athena gør. Ind i mellem har det bare ikke lige kunnet lade sig gøre for mig, at nå at rejse FØR manuskriptet skulle ligge klart.

Det var tilfældet med Peru, som jeg først rejste til, da William & Athena 5 udkom.

Og så kan det jo ske, at man får nogle geniale ideer, man ville ønske, man havde fået med i bogen, men too late …

Blandt de ting, jeg måske ville have taget med/ændret, hvis jeg havde besøgt Peru FØR jeg skrev “Inkaens offer”:

  • Regnvejr i Machu Picchu! Sjældent har jeg været så gennemblødt, som jeg blev, da himlen pludselig åbnede sig og bare væltede vand ned i timevis, mens jeg stod i kø til en bus for at komme ned fra Machu Picchu og tilbage til Aguas Calientes.
  • Nogen burde virkelig drikke en tår Inca Kola. Havde jeg bare vidst, at sodavanden eksisterede (og i øvrigt er meget populær i Peru), havde jeg helt sikkert fiflet den ind i historien. Den smager faktisk fint.
  • Der har måske indsneget sig en lille fejl i en beskrivelse i “Inkaens offer”. Bare en lille bitte en. Men jeg siger ikke, hvad det er – det er min hemmelighed 😉
  • Jeg besøgte nogle ruiner lidt uden for Cusco, der kaldes Saqsayhuaman. Her gik jeg rundt og beundrede den særlige stenbyggerkunst, hvor der ikke er benyttet mørtel eller andet, for at holde stenmurene sammen – stenene er simpelthen bare udhugget sådan, at de passer perfekt sammen. Og så var det, at en af stenene fik mig til at stoppe op … For midt på den sten, i ganske stort format, var dobbeltøksen! Jeg måtte lige bruge et par minutter på at sunde mig og overbevise mig selv om, at det bare var et tilfælde. Eller … ?

Dobbeltoekse